Kauden 2023 palkitut

28.9.2023

Seuran väki kokoontui keskiviikkona 27.9. yhteiseen päätöstilaisuuteen Hyvinkään kaupungintalolle. Tilaisuudessa kuultiin puheenjohtaja Ossi Savolaisen kertomana seuran kuulumisia ja julkaistiin muutamia miesten superpesisjoukkueen sopimusuutisia. Tuttuun tapaan kuunneltiin myös kaikkien joukkueiden kuulumiset sekä palkittiin kauden 2023 ansioituneet pelaajat, tuomarit ja taustahenkilöt.

Päättäjäisten juontajana toimi tuttuun tapaan Henna Backberg ja palkintoja olivat jakamassa miesten superpesiksestä Valentin "Allu" Ikonen ja Teemu Nurmio sekä naisten superpesiksestä Lotta Vahvelainen ja Titta Siilin.


Joukkueiden palkitut

G-juniorit

G-juniorit pelasivat kaudella 2023 junnusuperturnauksia sekä osallistuivat alueleirille ja Naperoleirille.  Joukkueessa pelasivat Henri Buttimore, Eedit Collin, Otso Hievanen, Enni Jokinen, Eikka Kilpi, Jasmin Käkönen, Julius Käkönen, Santeri Lahti, Enni Laine, Oiva Mäkelä, Kasper Pekkarinen, Wenla Rämö, Antto Viljanen, Tilda Viljanen ja Neela Yli Anttila. Valmennuksesta vastasivat Ville Viljanen, Sanni Mäyrä ja Veera Järvinen.

Koko joukkue palkittiin junnusuper-mitalein, lisäksi yksittäisinä pelaajina palkittiin taitavat, aktiiviset ja reippaat pesäpalloilijan alut Henri Buttimore, Eikka Kilpi ja Neela Ylianttila.


F-tytöt

F-tytöt pelasivat kaudella eteläisen aluesarjan lisäksi useita harjoitusotteluita ja osallistuivat alueleirin lisäksi Naperoleirille. F-tytöissä pelasivat Edith Backberg, Lydia Backberg, Nia Honkanen, Liina-Maria Kanto, Hilla Korhonen, Ella Laine, Anni Lindholm, Aino Rautiainen, Roosa Salo, Essi Siihola, Mila Sokura, Matilda Turunen, Stella Vaskelainen, Viivi Verta ja Nelli Vihanto. Valmentajina toimivat Noora Kaukiainen, Meeri Laine, Aada Laine ja Tilta Immonen.

Kaikki tytöt palkittiin aluesarjamitalein ja lisäksi joukkueesta palkittiin seuraavat pelaajat:
Nia Honkanen. Aktiivinen osallistuja niin harjoitus- ja pelitapahtumissa. Hyvä joukkuekaveri, jolta löytyy niin heitto -kuin lyöntivoimaa.

Anni Lindholm. Pieni mutta pippurinen pelaaja, joka loistanut kauden aikana niin lyönti- kuin etenijätaidollaan. Anni on joukkueen kiistaton kunnarikuningatar.

Matilda Turunen. Joukkueen aktiivisimpia harjoittelijoita ja luottopelaaja, niin sisällä kuin ulkona.  Ottanut kauden aikana isoja edistysaskelia erityisesti ulkopeliosaamisen saralla.


F-pojat

F-poikien kauteen kuului aluesarjapelien ja lukuisien harjoitusotteiluiden lisäksi alueleiri, Naperoleiri ja osa pojista pelasi myös E-ikäisten Tenavaleirillä. Joukkueen pelaajat olivat Jiri Eväkoski, Thomas Excell, Sisu Huhtala, Kalle Kilpi, Konsta Kilpi, Lenni Lehikoinen, Leo Makkonen, Eeli Nikander, Veeti Packalen, Peetu Pyrrö, Waltteri Rämö, Lauri Saloranta, Topias Siihola ja Onni Viljanen. Joukkuetta ovat valmentaneet Henri Hakala, Silja Huhtala sekä Ville Viljanen.

F-pojat palkittiin aluesarjamitalein ja yksittäisillä palkinnoilla seuraavat pelaajat:

Konsta Kilpi. Pesäpallon yleisosaaja, jolta sujuu niin lukkarointi, pesävahdin tai polttajan tehtävät. Konnamaista peliälyä löytyy niin ulko- kuin sisäpelissä. Ahkeroi kuluneella kaudella kolme leiriä ja yhteensä 55 peliä. Hienoa suoritus.

Veeti Packalen. Rauhallinen puurtaja, joka on kehittynyt kauden aikana huimasti kaikilla pesäpallon osa-alueilla. Kannustaa pyyteettömästi joukkuekavereita ja hoitaa eleettömän varmasti oma hommansa. Hienoa pelaamista koko läpi koko kauden sisältäen muun muassa kaksi leiriä, useampi lyöty kunnari ja paljon paloja kakkosvahtina. 

Leo Makkonen. FP joukkueen tuulen nopea etenijä, jolta löytyy myös hurjasti lyöntivoimaa. Taitava ulkopelaaja, jonka nappaamat kopit ovat tuottaneet kirveleviä haavoja vastustajalle. Samoin hurja heittokäsi on polttanut etenijän, jos toisenkin, kotipesään.  


E-tytöt

E-tytöt pelasivat kaudella 2023 eteläistä aluesarjaa yhdellä kilpasarja- ja kahdella pelisarjajoukkueella. Alueleirillä osallistuttiin sekä kilpa- että pelisarjaan ja Tenavaleirillä kahdella joukkueella pelisarjaan. 

Joukkueen pelaajista palkittiin seuraavat:

Sofia Vaskelainen. Ensimmäistä kauttaan pelannut Sofia hyppäsi rohkeasti mukaan uuteen harrastukseen. Laji- ja pelitaitojen kehittymisen myötä Sofia oppi hyödyntämään omia vahvuuksiaan. Supernopeat jalat, tinkimätön taistelutahto sekä positiivinen asennoituminen uuden oppimiseen veivät yleensä kovaa ja pitkälle. Laittoi itsensä täysillä peliin joukkueen puolesta ja jaksoi AINA kantaa huolta myös muiden hyvinvoinnista.

Vilma Hyvärinen. Kauden aikana itselleen jo selkeitä tulevaisuuden tavoitteita asettanut Vilma osoitti kuinka periksiantamattomalla harjoittelulla pystytään saavuttamaan merkittäviä tuloksia. Päämäärätietoinen pelaaja koki kauden aikana niin huimia flow-hetkiä kuin pettymyksiäkin, nousten kuitenkin niistä aina takaisin omalle uudelle tasolleen.

Kerttu Heinonen. Kerttu kuului kauden aikana joukkueen peruspylväisiin. Nöyrällä asenteella operoiva kovalyöntinen Kerttu pelasi koko kauden läpi korkealla tasolla ja varmoin ottein. Monipuolisesti eri ulkopelipaikoilla viihtyvä pelaaja pelasi kävi hakemassa kauden aikana useaan otteeseen haasteita myös vanhemmasta ikäluokasta.

Fanni Backberg. Intohimoinen voittamisen halu ja korkea vaatimustaso motivoivat Fannia harjoittelemaan ja kehittymään. Ulkopelissä mielellään lukkarin tontilla operoiva pelaaja oli kilpasarjan otteluissa merkittävässä roolissa ulkopelin osalta ja kehittyi erityisesti taktiselta osaamiseltaan. Monipuolinen sisäpelaaja valittiin edustamaan Tahkoa myös Kankaanpään Tenavaleirin Itä-Länsi-otteluun.

Hilla Kanto. Valtavan potentiaalin omaava Hilla kehittyi kauden aikana kokonaisvaltaisesti kaikilla osa-alueilla. Isolla keltaisella sydämellä varustettu pelaaja oli aina valmis astumaan esiin silloin kun joukkue tarvitsi tukea – oli kyseessä sitten etukentän lukkona oleminen, ratkaisujuoksun lyöminen tai joukkuekavereiden puolustaminen.

Greta Hakonen. Kovaa lyövä ja tulivoimaisen heittokäden omaava Greta kantoi kauden mittaan päävastuun juoksujen lyömisestä. Hän ratkoi onnistumisillaan useita tiukkoja pelejä joukkueensa eduksi niin sisällä kuin ulkonakin. Pelasi useita pelejä myös vanhemmassa ikäluokassa sekä kävi kokeilemassa siipiään jo aikuisten sarjoissa.


E-pojat

E-poikien kaudella pelattiin eteläistä aluesarjaa kilpa- ja pelisarjassa. Alueleirille osallistuttiin kahdella joukkueella, sekä kilpa- että pelisarjaan ja Tenavaleirille osallistuttiin kilpasarjajoukkueella.

E-pojista palkittiin yksittäisillä palkinnoilla seuraavat pelaajat:

Neemo Ojala. Neemo on käynyt läpi kauden erittäin aktiivisesti treeneissä ja tämä todella näkyy! Kehitys on ollut hurjaa jokaisella osa-alueella, laji- ja pelitaitojen lisäksi myös sinnikkyys sekä asenne harjoitteluun ovat kehittyneet huimasti. 

Antti Nurminen. Antista on kehittynyt kauden aikana loistava joukkuepelaaja. Hän on varma pelaaja niin sisällä kuin ulkonakin, etenee, kotiuttaa ja vaihtaa, ulkopelissä luonnistuu lähes paikka kuin paikka ja Antti ei epäröi mennä pallon eteen.

Samu Myllymäki. Samu on yksi joukkueen luottopelaajista, joka pystyy omalla läsnäolollaan ja pelitaidoillaan auttamaan joukkuetta. Upeaa heittäytymistä ja innostumista, sisäpelissä varma suorittaja ja ulkona hoitaa tilanteet aina viimeiseen saakka. 

Jalmari Lahti. Jalmari on tuulennopea etenijä ja kovakätinen ulkokenttäpelaaja, jonka kehityskaari kuluneella kaudella on ollut huimaava. Hän on aina täysillä mukana treeneissä ja halu kehittyä paremmaksi pelaajaksi näkyy kaikessa tekemisessä. 

Niilo Honkanen. Niilo on mailassa varma vaihtolyöntien spesialisti ja tekee useimmiten juuri sen mitä pitää auttaen toiminnallaan joukkuetta suorittamaan. Hän on tunnollinen treenaaja ja taitava löytämään itsestään tiukoissa tilanteissa tarvittavaa lisäboostia. 

Niklas Jääskeläinen. Niklas on viimeisen vuoden aikana kehittynyt hurjan paljon muiden huomioonottamisessa ja tsemppaa loistavasti hyvällä tilannetajulla koko joukkuetta synkemmälläkin hetkellä. Hän on monipuolinen hyvällä peliälyllä varustettu pelaaja, jolta sujuu sisäpelin lisäksi ulkopeli niin kentällä kuin lautasen äärelläkin.


D-tytöt

D-tyttöjen joukkueen kuului kaudella 14 tyttöä. Tytöt pelasivat useissa eri peliryhmissä, mm. D:n peli- ja kilpasarjassa, C:n alue- ja SM-sarjassa sekä naisten maakuntasarjassa. Yhteistyö Janakkalan Janan kanssa yhteisessä kilpasarjajoukkueessa onnistui hyvin. Etelän alueleirillä joukkue pelasi kilpasarjaa, valtakunnallisella leirillä Joensuussa osallistuttiin pelisarjaan.

Kauden tulokas: Sofia Myllylä. Pesäpallon vasta aloittaneena osallistui treenaamiseen ja pelaamiseen ahkerasti, omaksui hyvin pesäpallon perustaidot.

Merkissä mukana: Riina Ukkonen. Eniten tuotuja juoksuja . 

Tehopelaaja: Ulpu Immonen. Pelisarjajoukkueen tehotilaston kärki


D-pojat

Kahdenkymmenen D-pojan voimin pelattiin tänä vuonna sekä kilpa- että pelisarjassa. Molemmissa sijoituttiin voittopainotteisen kauden päätteeksi oman lohkon kolmansiksi. Myös Hyvinkään alueleirille ja Joensuun Suurleirille päästiin osallistumaan kahdella joukkueella. Alueleirillä kilpasarja taisteli finaalissa hienon kakkossijan. Suurleirillä nähtiin monia voittoja ja onnistumisia sekä Tahkon väriä niin kilpa- kuin pelisarjan itä-länsi-otteluissa. DP poikien palkittavat:

Kilpasarja

Iisak Collin, vuoden onnistuja joka pääsi näyttämään taitojaan niin Suurleirin kuin Etelän aluesarjan itä-länsissä

Aapo Rautiainen, huima kehitys pelaajana kauden aikana

Peik Lehto, vuoden joukkuepelaaja joka on tukenut toiminnallaan koko joukkueen toimintaa

Pelisarja

Elias Laine, ottanut kauden aikana huimia harppauksia pelaajataidoissa

Kaius Sivula, pelisarjan luottopelaaja jolla upeita onnistumisia kauden peleissä

Peetu Kultavuori, yksi tunnollisimpia kauden lajitreenaajia


C-tytöt

Tahkon C-tyttöjä oli tämän kauden joukkueessa yhteensä 17. Tytöt pelasivat SM- karsintaa, jääden niukasti kilpasarjan ulkopuolelle lisäkarsinnassa Alajärveä ja Laitilaa vastaan. Leirillä pelisarjassa tytöt sijoittautuvat kolmanneksi häviten leirillä vain yhden, ratkaisevan, pelin.  Karsinnan ja leirin lisäksi tytöt pelasivat kesällä c-tyttöjen aluesarjaa, jossa sijoitus oli 4.  ja naisten maakuntasarjaa, jossa kertyi arvokasta pelikokemusta. C-tytöistä palkitaan tämän kauden perusteella seuraavat pelaajat:  

Vuoden kehittyjä: Iida Isotupa

Tsemppari: Verna Haapala

Paras sisäpelaaja: Ellen Luukkonen

Paras ulkopelaaja: Olivia Korhonen 

Onnistuja: Enni Tikka

Taistelija: Aada Korpela


C-pojat

C-poikien kausi oli monilla eri tavoin onnistunut. Talven harjoituskausi sujui suunnitellusti ja niissä tavoitteissa mitä asetimme niin joukkueena kuin yksilöinä onnistuimme. Tavoitteena oli kehittää lajitehokkuutta, lajiosaamista ja pelikäsitystä. Niin heitto-, lyönti- kuin etenemistehokkuus kehittyi jokaisella pelaajalla samoin sisä- ja ulkopeli.

Pelikaudella pelasimme sekä treenasimme laadukkaasti ja määrätietoisesti. Saimme kesän aikana kehittelyä pelaamista sekä pelitaitoja. Pelasimme kesän aikana poikien ykköspelistä, sm-leirikarsintaa, aluesarjaa ja nuorisoleirin yhteensä 43 peliä joista 33 voitettua peliä ja 800 lyötyä juoksua. Kesän kruunasi leirillä voitettu sm-hopea. Tuo mitali vaati jokaiselta pelaajalta paljon uhrauksia ja kivun sietämistä. Laskimme että syksystä siihen hetkeen, kun mitali oli kaulassa niin käytettyä aikaa oli n.500 tuntia mutta jokainen tunti oli sen arvoinen. Joukkueen arvoiksi valikoitui viime syksynä sitkeys ja se että yritämme aina loppuun asti ja sitä tämä joukkue todellakin oli.

Paavo Lehto: Varmaa tekemistä koko kauden. Onnistui niin sisäpelissä kuin ulkopelissä. Pystyi suoriutumaan tiukoissa paikoissa loistavasti.

Eelis Kasurinen: Ulkopelissä varma ja huikean heittokäden omaava pelaaja. Tekee kaikkensa joukkueelle ja ei pelkää mustelmia. Kun peli oli tiukkaa ja kaivattiin läpilyötiä niin sellainen usein löytyi.

Samuli Koljonen: Pelasi finaaliottelun loppuun asti murtuneella solisluulla. Oli sen hengen ja tahdon esimerkki mitä koko joukkueessa oli niin ilon kuin vaikeina hetkinä. Kehittyi valtavasti kauden aikana. Laittoi kaikissa hetkissä itsensä täysillä likoon. Kehittyi kauden aikana taitavaksi pystärin lyöjäksi.

Poikien ykkönen

Oula Rajala: Vahvan talvi harjoituskauden jälkeen pelasi todella vahvan pelikauden. Kehittyi vuoden aikana fyysisesti, henkisesti, lajitaidollisesti ja pelin ymmärtämisessä. Ja vain siksi että teki valtavan määrän töitä sen eteen.

Tobias Kerola: Vahvaa tekemistä niin sisäpelissä kuin ulkopelissä. Onnistui vaativalla kopparin pelipaikalla niin omissa pelissään kuin miesten suomisarjassa. Löi hurjan määrän juoksua kesän peleissä. Onnistui tiukoissa paikoissa lyömään tärkeitä juoksuja. Kopparina teki voittavia suorituksia.

Patric Korhonen: Joukkueen tukipilari. Pysyi rauhallisena tilanteessa kuin tilanteessa. Oli koko kauden joukkueen parhaita ulkopelaajia. Häneltä onnistui niin lukkarin paikka, etukenttä kuin linjassa pelaaminenkin.

Teki koko vuoden valtavasti hommia pesiksen eteen tämä näkyi monilla eri tavoilla esim. Kehittyneenä nopeutena ja lajitaidoissa.

B-tytöt

Tahko Bt/NSS osallistui tyttöjen superpesikseen sekä naisten suomisarjaan.

Tyttöjen superpesiksen peleissä esiintyi yhteensä 17 B- ja C-ikäistä pelaajaa. Joukkue pelasi kovassa eteläisessä lohkossa, kesän vastustajista 2 eteni aina mitaleille saakka. Kausi alkoi ailahdellen, mutta kesäkuusta suunta kääntyi ja joukkue nousi hienojen voittojen myötä lähelle jatkopaikkaa. Harmittavat kevään pistemenetykset estivät pudotuspelipaikan, mutta pelaaminen kehittyi sarjan vaateen mukaiseksi ja yksilötasolla joukkueen pelaajia esiintyi edukseen myös naisten ykköspesiksen sekä superpesiksen puolella. Teema nousun takana oli, Lähde onnistumaan, älä kokeilemaan. Iso osa joukkueen pelaajista on myös ensi kaudella edelleen b-ikäisiä.

Naisten suomisarjan etelälohko oli hieno kasvun paikka aikuispelaamisen vaateeseen, kuten aina. Lohko oli hyvätasoinen, lohkon voittaja eteni lopulta ykköspesikseen. Keskityimme pelin jänteen kestoon läpi ottelun, tilanteen nollaamiseen ja seuraavan 10 sekunnin voittamiseen. Pelaajia peleissä esiintyi yhteensä 19, pääosin B- ja C-ikäisiä sekä väläytyksen ennakkoluulottomasta tekemisestä antanut 2009 syntynyt pelaaja.

Joukkue kasvoi ja rutiinitaso kehittyi harppauksin, sarjapaikka pidettiin selkeästi. Suomari tarjoaa kasvualustan tosipeleihin omille junnuille jatkossakin.

Palkitut TSU

Senja Koskinen: johtava pelaaja, otti vastuuta joukkueen pelaamisessa. Kopparina sarjan eliittiä ja sisällä uran huipputehot 5 kunnarin myötä.

Milla Väistö: elintärkeä etenijä ja ykköstilanteen purkaja. Nuori, mutta huipputehoilla tasaista tekemistä ja ison roolin kantoa kovassa sarjassa.

Senni Säiläkivi: eniten siirtoja joukkueessa, monesti sisäpelin moottori, lyö, vaihtaa ja etenee. Tasainen ja varma. Ulkona lukkarina antoi joukkueelle mahdollisuuden joka pelissä.

Palkitut NSS

Iisa Vainikainen: ei aina ehkä omin tilanne tai tehtävä, tekee sen silti. Iisa otti vastuuta ja teki tulosta, järkevää pelaamista, joka joskus näkymätöntä mutta aina oleellista. Otti eniten osumia joukkueen puolesta kauden aikana.

Hanna Sipilä: urheilu tällä tasolla vaatii omaksumista ja itsensä tunnistamista, missä olen hyvä ja mikä on minun juttu. Hanna teki töitä sinnikkäästi ja otti lyöjäjokerin tontin omakseen ollen oleellinen tekijä joukkueen pärjäämisessä. Tehot kertovat kaiken ja onnistumisia tuli. Läpimurtokausi.

Moona Immonen: joukkue tarvitsi ja Moona otti vastuuta pelaten huippukauden kopparina. Samalla kokonaisvaltainen pelaaminen ja pelirohkeus pelistä toiseen ei jäänyt huomaamatta.


B-pojat 

Talven harjoittelu meni suunnitelmien mukaan. Kesäkausi toi mukanaan paljon haasteita, kapea materiaalimme ei kestänyt runkopelaajien pitempiaikaisia loukkaantumisia. Toki aina sanotaan että urheilussa ei saisi mennään loukkaantumisten taakse mutta nyt ne näkyivät kyllä tuloksissa. Tavoite oli jatkopaikassa ja siitä jäätiin kauaksi joukkueena. Kova pettymys valmennukselle ja pelaajille. Silti yksilötasolla näen kesän menneen hyvin, moni poika otti isoja harppauksia omalla urallaan. Siitä hyvä jatkaa ensi kauteen hyvän valmennuksen johdolla.

Palkitut:

Miko Skarin: Todella kova työmyyrä ollut jokaisessa harjoituksessa ja pelissä kaudella 2023. Kova työnteko palkittu etenkin sisäpelissä, 31 tuotua ja 9 kunnaria saldona.

Johannes Kerola: Joukkueen aivot ulkona ja sisällä. Fyysiset ominaisuudet kun kehittyvät, niin tulee tekemään hyvää jälkeä niin lautasen ääressä kuin sisäpelissä.

Oula Tanttu: Todella lupaava etukenttäpelaaja, pelinlukutaito ikäisekseen huippuluokkaa. Sisällä tulee loistamaan varmasti myös tulevaisuudessa.


MSS

Joukkueen kausi oli voittoihin ja sitkeyteen nähden onnistunut. Saimme ajettua uusia nuoria sisään joukkueeseen ja hoitivat hienosti oman roolinsa. Lisäksi jo viime kaudella pelanneet pojat nostivat tasoaan ja jatkoivat siitä mihin jäivät. Jatkopeleihin pääsy jäi pienestä kiinni. Opimme kaudella uusia tapoja voittaa pelejä ja uskomaan omaan tekemiseen.

Palkitut:

Jere Harjuvaara: Vahva kausi niin sisällä kuin ulkona. Kantanut vastuuta sekä pyrkinyt kehittämään nuorempia pelikavereita. Vaatii itseltään sekä muilta pelaajilta.

Tuomas Kosonen: Noussut joukkueen parhaiden vaihtolyöjien joukkoon. Tasainen kausi niin sisällä kuin ulkona. Pystynyt kehittämään ja saamaan tasaisuutta viime kaudesta. Näkynyt selkeinä ratkaisuina vaihtotilanteissa.

Panu Koivisto: Vaikean talven ja alkukesän jälkeen nosti koko kauden tekemistään. Pisti itsensä likoon jokaisessa pelissä/treenissä. Antoi kaikkensa joukkueelle. Hoiti roolin kuin roolin. Otti vastuuta ja teki kaikkensa, jotta joukkue pärjäsi. Esimerkillinen omalla toiminnallaan.

Seurapalkinnot

Nuorisotuomari: Aaro Salo

Vuoden nuoreksi tuomariksi kaudella 2023 on valittu Aaro Salo. Aaro on nuoreksi tuomariksi taitava, uskaltaa tarttua haasteisiin ja on tuomaroinut sarjapelien lisäksi aktiivisesti myös leireillä. Hänet palkittiin vuoden poikatuomarina myös Naperoleirillä ja Tenavaleirillä Aaro toimi kunniatehtävässä tyttöjen pelisarjan Itä-Lännen pelituomarina.

Tuomari: Tero Kapanen

Vuoden tuomari 2023 on Tero Kapanen! Tero on ollut jo useamman vuoden yksi aktiivisimmista tuomareista Tahkossa ja hän on aina valmis auttamaan, vaikka pikahälytyksellä katsomosta viheltämään. Hän on myös osoittanut, että aina on mahdollisuus kehittyä – kokeneempikin voi aina oppia uutta ja kehittää omaa osaamistaan.

Somejoukkue: Tahko E-tytöt

Vuoden somejoukkueen titteli menee tänä vuonna Tahkon E-tytöille, joiden somevastaavilla näppäimistöt ovat sauhunneet läpi vuoden ja kuva- ja videokuulumisia tyttöjen matkasta on päästy seuraamaan aktiivisesti.
 

Nuori valmentaja: Tomi Lehtonen

Vuoden nuorena valmentajana palkitaan E-poikia valmentanut Tomi Lehtonen. Tomin asenne valmentamista kohtaan on esimerkillinen, hän ei pelkää vastuuta ja haluaa aktiivisesti kehittää paitsi valmennettaviaan, myös itseään valmentajana. Tomi on oman peliuransa ja valmentamisen ohella myös aktiivinen tuomari.
 

Pesisteko: Alueleiri kenttämestarit

Vuoden pesisteko 2023 on kenttämestarien ahkerointi alueleirin olosuhteiden eteen. Urheilupuiston väki teki leirillä huikean ison urakan huolehtiessaan kenttien kunnosta aamuvarhaisesta iltamyöhään varmistaakseen pienille ja vähän isommillekin pelureille hyvät peliolosuhteet.  
 

Pesisperhe: Leväsen perhe

Jari valmentaa, Minna pelaa ja toimii joukkueiden taustoilla, Jooa pelaa sekä valmentaa, Jimi pelaa. Lisäksi 5-vuotias Eemi aloittelee pesäpalloharrastusta pesisliikkarissa. Leväsen perhe on ansaitusti itseoikeutettu vuoden pesisperhe
 

Joukkueenjohtaja: Anne Siitonen

Pelinjohtaja: Juuso Kerola

Vuoden pelinjohtaja on Juuso Kerola. Juuso on tehnyt jo vuosia erittäin pyyteetöntä ja määrätietoista työtä poikien joukkueen kanssa, josta osoituksena C-poikien SM-hopea Oulun leiriltä. Juuson opettava ja innostava valmennustyyli on vienyt pelaajia eteenpäin myös suomensarjassa.

Tyttöpelaaja: Milla Vainikainen

Vuoden tyttöpelaajana palkitaan Milla Vainikainen. Millalle pesiskesä 2023 oli hyvin kiireinen. Hän pelasi kauden aikana Tahkon B-tytöissä, suomensarjassa, Janakkalan ykköspesisjoukkueessa. Lisäksi Milla toimi pesiskoulu ja korttelipesis-ohjaajana. Tunnollinen harjoittelija otti isoja harppauksia pelaajana ja liittyy ensi kaudeksi Tahkon Leidien harjoitusrinkiin.
 

Poikapelaaja: Joonas Tuomi   

Vuoden poikapelaajana palkitaan Joonas Tuomi. Joonas nousi kuluvalla kaudella miesten Superpesiksen runkopelaajien joukkoon. Vuosien määrätietoinen työ palkittiin tänä vuonna myös kutsulla B-poikien Itä-Länsi otteluun. Hyvinkään Tahko haluaa toivottaa Joonakselle kaikkea hyvää Kiteen Palloon.
 

Naispelaaja: Lotta Vahvelainen

Kolmatta vuotta putkeen vuoden naispelaajana palkittava Lotta on Leidien sielu ja ottanut joka vuosi isompaa roolia Tahkon Leidien ratkaisupelaajana.
 

Miespelaaja: Teemu Nurmio

Vuoden miespelaaja palkitaan miesten Superpesisjoukkueen Teemu Nurmio. Teemu pelasi huikean kauden Tahkon kärkipelaajana ja kausi huipentui kärkilyöntitilaston voittoon. Teemu nähdään Tahkon paidassa myös ensi kaudella.
 

Tahkolainen: Jukka Eronen

Vuoden tahkolaisena palkitaan itseoikeutetusti Leidien managerina jo vuosia toiminut Jukka Eronen. Jukan panos joukkueen eteen on ollut valtava ja suuret saappaat jäävät täytettäväksi hänen astuessaan sivuun managerintehtävistä tulevalla kaudella. Kiitos Jukka!