Turvallisuus

Turvallisuus & ensiapu
Jotta leiristä tulisi onnistunut, olemme laatineet suunnitelmia leirin turvalliseen järjestämiseen niin ensiavun, kenttien, majoituksien kuin leirin muiden tapahtumien suhteen. 

Välitön ensiapu annetaan pääsääntöisesti joukkueiden toimesta ja tästä syystä jokaisella joukkueella tulee olla hyvin varusteltu ensiapulaukku. Ensiapulaukun tulee sisältää kylmäpakkauksia, sidonta- ja haavanhoitotarvikkeita, sakset, kuumemittari sekä särky- ja kuumelääkkeitä. Huomaathan, että pelaaminen on sallittu ainoastaan pelikentillä – ei sisätiloissa, koulujen pihalla, pysäköintialueilla tms. Juokseminen koulujen käytävillä tai portaissa on kielletty.

Lääkäripäivystys on Hyvinkään sairaalassa. Sairaalan päivystysapu: 116 117
Lasten päivystys, käyntiosoite: Sairaalankatu 1, B-rakennus, 1. krs. Lasten päivystys on avoinna ympäri vuorokauden. Lasten päivystys hoitaa 0–15 vuotiaita.
Lastensairaanhoitajan vastaanotto arkisin: ma–pe 8.00–15.00
Hätänumero: 112
Uudenmaan päivystysapu: 09 4717 2328
Myrkytystietokeskus: Puhelin (maksuton) 0800 147 111. Palvelemme ympäri vuorokauden.

Mikäli leiriläisillä (pelaajat, tuomarit ja taustahenkilöt) on perussairauksia astma, diabetes, allergia tms., on joukkueen huoltajan ja toimihenkilöiden oltava tietoisia niistä sekä niiden päivittäisestä hoidosta. Jokaisella leiripassin lunastaneella tulee olla mukana Kelakortti.

Paloturvallisuus: Koulut ja koulujen pihat ovat tupakkalain alaisia alueita, joilla on tupakointi kielletty. Majoitustiloissa omien sähkölaitteiden esim. kahvinkeittimien käyttö on kielletty. Tutustu majoitusluokassa olevaan turvallisuusohjeeseen ja selvitä poistumisreitti luokasta.

Häiriökäyttäytyminen: Tärkeintä on, että leiriläiset eivät omalla käyttäytymisellään provosoi ulkopuolisia tai leirille osallistujia keskinäiseen häiriökäyttäytymiseen. Häiriökäyttäytymistä esiintyessä pyritään rauhoittamaan tilanne periaatteella neuvo – kehota – käske. Tavoitteena on tilanteen rauhoittaminen ja saamaan häiriköivät tahot poistumaan tapahtumasta ja alueelta. Jos omat toimenpiteet eivät tuota haluttua tulosta, kutsutaan paikalle valvoja tai poliisi. Älä missään tapauksessa kutsu tai päästä ulkopuolisia leirin majoitustiloihin!

Alkoholin ja päihteiden käyttö: Alkoholin ja päihteiden käyttö pelikentillä ja majoituskouluilla sekä niiden läheisyydessä on ehdottomasti kielletty. Päihteiden vaikutuksen alaisena olevat henkilöt ohjataan pois majoituskouluilta ja pelikentiltä. Ongelmien ilmetessä raportoimme asiasta nuorten vanhemmille, seurajohdolle ja Pesäpalloliitolle. 

Ilmoita aina leirin järjestäjille poikkeavista tilanteista ja havainnoista!